Gå rett til innholdet på siden, eller til utvidet navigasjon for nettstedet!

Åge No © 2000-2008Velg skriftstørrelse: [ S ][ vanlig ][ L ]( ? )
 
* Isbjørnen kan være leken det ene øyeblikket, og en gal morder det neste

Tre bilder fra feltarbeid i Isfjorden for Norsk Polarinstitutts Svalbardavdeling, NPS

Klikk på bildene for mer informasjon!

På retur fra Barentsburg, mai 1997, 131kb     Deltaneset, oktober 1997, 154kb :: Bildet er tatt på vei ut i felt. Her har vi stoppet for å sjekke noen levendefeller for polarrev.    Fjordnibba, oktober 1997, 210kb :: Bildet er tatt ved Fjordnibba, mellom Von Post og Sassen.

Feltarbeidet var ledd i ulike forskningsprosjekt for Norsk Polarinstitutts Svalbardavdeling, som jeg assisterte på mindre oppdrag. Feltarbeidet ble en perfekt avrunding på tre og et halvt år i Arktis.

Svalbardperioden ga anledning til å endre kurs i livet. Regissør Stig Andersen har laget en fjernsynsdokumentarserie om Sirius 2000-ekspedisjonen opp langsmed kysten av Nord-Grønland. Han gir en fin beskrivelse av sine opplevelser i et intervju i Aftenposten 5. mars 2001:

"Å oppholde seg i polarområdene er det optimale nullpunkt, en form for meditasjon der man får blåst hodet rent og møter seg selv ..."

Kristin Stoltz, KulturAdressa, 24. juli (2006):

Skal du trives på Svalbard, må du tåle møtet med deg selv.

Et opphold i Arktis anbefales på det varmeste!

Foto © Georg Bangjord

* Lenke til et nettsted med satellittbilder av jorden

Billedsidene er lagt opp slik at du kan se på dem i rekkefølge ved hjelp av kortkommandoer fra tastaturet. Kortkommando N fører deg til neste, og P til forrige side (p for previous).

Kortkommando gir du ved hjelp av tast alt i kombinasjon med tast n eller p. På windowsmaskiner må du vel trykke Enter etterpå. På Mac består en kortkommando av Control/Ctrl i kombinasjon med tast n eller p.

[ til toppen ]

www.aage.no © 2000-2008

Her er du nå :: aage.no » no » cv » relevant » NPS » Bilder fra feltarbeid

Bokmålssidene er sist justert 28. september 2008  ©  Åge No : XHTML : Relaxed : CSS : 508 : WAI-A : Om tilgjengelighet! :: Blogg!
Til toppen av siden